Sadlar

Din sadelutprovare för CWD & Butet

Närbild på detaljer från Butet sadel

Därför borde du boka en sadelutprovning med oss

Vi hjälper dig att prova ut den optimala sadeln för dig och din häst. Alla sadlar handsys hos våra leverantörer i Frankrike efter din unika beställning. Alla våra sadelutprovare har själva gedigen kunskap och erfarenhet inom ridsporten och är utbildade sadelspecialister hos CWD & Butet i Frankrike. Vi är CWD’s officiella distributör i Sverige sedan 2014, och distributör av Butet sedan 2019. Vi har provat ut hundratals sadlar genom åren och guidar dig hela vägen till en så optimal sadel som möjligt – vi står för hög servicegrad och försöker alltid vara snabbt ute hos dig när du behöver oss.

Steg för steg

Så här går en sadelutprovning till

02.

Sadelutprovning

Efter utbokad tid kommer vi ut till dig för att göra en sadelutprovning, se gärna till att du har tillgång till en ridbana/ridhus för bästa förutsättning. När vi kommer ut till dig ska din häst vara frisk och förberedd för ridning. Det som behövs är schabrak, sadelgjord och stigläder/stigbyglar. Vi börjar med att gå igenom din befintliga sadel samt göra en behovsanalys av vad för typ av sadel du och din häst är i behov av.

03.

Offert

När vi har en sadel som du trivs i gör vi en offert på sadeln som sparas i vårt system, offerten gäller i 30 dagar. Då hinner du i lugn och ro fundera på ditt köp. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor kring offert eller liknande.

vår sadelutprovare testar en ny butet sadel
vår sadelutprovare provar ut cwd sadel

Fördelar

Fördelar vid köp av ny sadel

Kundanpassning

Fördelen är att när du beställer en ny sadel blir den helt kundanpassad. Du väljer sadelmodell, storlek på kåpa, knästöd, sits, bomvidd till hästen, panel utformning mm, du kan även specialdesigna sadeln efter din egen stil för att göra din sadel helt unik. Både CWD och Butet har från 11 detaljfärger man kan välja på sin sadel.

Garanti

Om du misstänker att din nya sadel mot förmodan inte skulle passa vid leverans kan du höra av dig inom 30 dagar så kommer vi självklart ut och kollar din sadel. Vi står för eventuell kostnad och justering om sadeln behöver skickas till fabrik och ändras.

Slipp kompromissen

Du behöver aldrig kompromissa vid köp av ny sadel, du får den perfekta måttbeställda sadeln när du beställer den efter dina behov. Vid köp av begagnad sadel får du ibland göra avkall på vissa saker.

Byt in din gamla sadel

När du köper en ny sadel kan du även välja att byta in din gamla CWD eller Butet, och då betala mellanskillnaden på din nya. Det blir enkelt och smidigt för dig.

Välj oss

Därför ska du välja oss som din sadelutprovare

Skräddarsytt

Känn dig trygg i ditt sadelval

Vi har med ett utbud av både CWD och Butet på alla våra utprovningar, vilket ger en större fördel då du kan jämföra två premium sadelmärken och få prova flera olika modeller för att hitta din och hästens favorit. Det gör att du kommer känna dig trygg i ditt val av sadel.

bild på alla våra sadelutprovare som arbetar på lead sports med cwd och butet

Service

En bra och snabb service

Vi erbjuder våra kunder en god och snabb service, och vår målsättning är att vara hos dig inom 1-2 veckor eller helst igår. Våra sadelutprovare är engagerade och snabba. Vi erbjuder våra kunder ett helhetskoncept.

Få vår proffshjälp

Våra sadelutprovare

Q&A

Vanliga frågor och svar

Kan du sälja min sadel?

Tyvärr har vi inte möjlighet att förmedla några sadlar, men har du en CWD eller Butet kan vi ta den i inbyte vid köp av ny sadel av oss.

 

Kan jag byta in min sadel vid köp av ny?

Ja vi tar in både CWD och Butet sadlar i inbyte vid köp av en ny sadel av oss därmed kan du i lugn och ro rida i din gamla sadel tills den nya kommer.

Kan ni hjälpa mig att reparera min sadel?

Ja, om du har en CWD eller Butet sadel hjälper vi dig att skicka din sadel för reparation hos CWD eller Butet i Frankrike. Kontakta Sara@leadsports.se

Hur tar jag bäst hand om min sadel? 

Se vår tips och råd sida, här 

Boka sadelutprovning

    Närbild på detaljer från Butet sadel

    Boka sadelutprovning