Din sadelutprovare för CWD & Butet i Sverige

Vi hjälper dig att prova ut den optimala sadeln för dig och din häst. Alla sadlar handsys hos våra leverantörer i Frankrike efter din unika beställning. Våra sadelutprovare har själva gedigen kunskap och erfarenhet inom ridsporten och är utbildade sadelspecialister hos CWD & Butet i Frankrike. Vi är CWD’s officiella distributör i Sverige sedan 2014, och distributör av Butet sedan 2019. Vi har provat ut hundratals sadlar genom åren och guidar dig hela vägen till en så optimal sadel som möjligt – vi står för hög servicegrad och försöker alltid vara snabbt ute hos dig när du behöver oss.

steg för steg

Så här går en sadelutprovning till

01.

Boka en tid

Boka en tid med en sadelutprovare,
fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar in en tid.

Vi debiterar 1500kr inkl moms för en sadelutprovning, check av befintlig sadel eller utprovning av begagnad sadel. För utprovning av sadel på flertalet hästar tillkommer en kostnad för 500kr. I avgiften kan eventuellt resetillägg läggas till efter överenskommelse vid lång resa.

Vid köp av ny sadel dras avgiften för sadelutprovning av. (Gäller ej vid köp av begagnad sadel)
Betalning sker i samband med sadelutprovningen, via Swish eller Bank-Giro överföring till Lead Sports.

02.

Sadelutprovning

Efter utbokad tid kommer vi ut till dig för att göra en sadelutprovning, se gärna till att du har tillgång till en ridbana/ridhus för bästa förutsättning. När vi kommer ut till dig ska din häst vara frisk och förberedd för ridning. Det som behövs är schabrak, sadelgjord och stigläder/stigbyglar. Vi börjar med att gå igenom din befintliga sadel samt göra en behovsanalys av vad för typ av sadel du och din häst är i behov av.

03.

Offert

När vi har en sadel som du trivs i gör vi en offert på sadeln som sparas i vårt system, offerten gäller i 30 dagar. Då hinner du i lugn och ro fundera på ditt köp. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor kring offert eller liknande.

Boka tid
 • Kundanpassning

  Fördelen är att när du beställer en ny sadel blir den helt kundanpassad. Du väljer sadelmodell, storlek på kåpa, knästöd, sits, bomvidd till hästen, panel utformning mm, du kan även specialdesigna sadeln efter din egen stil för att göra din sadel helt unik. Både CWD och Butet har från 11 detaljfärger man kan välja på sin sadel.

 • Slipp kompromissen

  Du behöver aldrig kompromissa vid köp av ny sadel, du får den perfekta måttbeställda sadeln när du beställer den efter dina behov. Vid köp av begagnad sadel får du ibland göra avkall på vissa saker.

 • Garanti

  Om du misstänker att din nya sadel mot förmodan inte skulle passa vid leverans kan du höra av dig inom 30 dagar så kommer vi självklart ut och kollar din sadel. Vi står för eventuell kostnad och justering om sadeln behöver skickas till fabrik och ändras.

 • Byt in din gamla sadel

  När du köper en ny sadel kan du även välja att byta in din gamla CWD eller Butet, och då betala mellanskillnaden på din nya. Det blir enkelt och smidigt för dig.

VÄLJ OSS

Därför ska du välja oss som din sadelutprovare

SKRÄDDARSYTT

Känn dig trygg i ditt sadelval

Vi har med ett utbud av både CWD och Butet på alla våra utprovningar, vilket ger en större fördel då du kan jämföra två premium sadelmärken och få prova flera olika modeller för att hitta din och hästens favorit. Det gör att du kommer känna dig trygg i ditt val av sadel.

SERVICE

En bra och snabb service

Vi erbjuder våra kunder en god och snabb service, och vår målsättning är att vara hos dig inom 1-2 veckor eller helst igår. Våra sadelutprovare är engagerade och snabba. Vi erbjuder våra kunder ett helhetskoncept.

Q & A

Vanliga frågor och svar

Kan ni sälja min sadel?

Genom vårt syster-bolag Sadel Deal kan vi hjälpa dig att förmedla din sadel. Kontakta gärna Sadel Deal för hjälp!

Kan jag byta in min sadel vid köp av ny?

Ja vi tar in både CWD och Butet sadlar i inbyte vid köp av en ny sadel av oss därmed kan du i lugn och ro rida i din gamla sadel tills den nya kommer.

Kan ni hjälpa mig att reparera min sadel?

Ja, om du har en CWD eller Butet sadel hjälper vi dig att skicka din sadel för reparation hos CWD eller Butet i Frankrike. Fyll i formuläret HÄR så kontaktar vi dig.

Hur tar jag bäst hand om min sadel?

Se vår tips och råd sida, HÄR